Ascaso Baby T Flow, pistachio
Farebné prevedenie
-
4 - 8 týždňov
-
doprava zadarmo
-
K tomuto produktu poskytujeme vlastný záručný a mimozáručný servis.
Ďalšie varianty tohto produktu
Ascaso Baby T FLOW je špičkový kávovar, ktorý je určený ako pre nadšených domácich baristov, tak aj pre menšie kaviarne a reštaurácie. Stelesňuje trvalo udržateľný rozvoj technológií a je navrhnutý v súlade s tými najmodernejšími trendmi zo sveta kávy.
Inovácia a neustály vývoj produktov s dôrazom na ich jednoduché použitie a energetickú úspornosť patrí medzi základné piliere značky Ascaso. Prelomová T technológia ohrevu vody je dôkazom, že sa značka vydala správnym smerom.
Kávovar je vybavený najmodernejšou viacbojlerovou technológiou (multi boiler), ktorá ponúka dokonalú teplotnú stabilitu a súčasne si vďaka nízkej spotrebe energie drží vysokú úroveň energetickej efektivity. Bonusom je navyše maximálne čerstvá voda v každej šálke.
Kávovary Ascaso Baby T používame aj v našom baristickom školiacom centre, kde pravidelne prechádzajú poriadnou zaťažkávacou skúškou. Vzhľadom na bezproblémovú prevádzku, jednoduché ovládanie a špičkové spracovanie ich môžeme iba odporučiť.
Model Ascaso Baby T FLOW je na rozdiel od verzie Ascaso Baby T Plus vybavený pákou (joystickom) na profilovanie tlaku počas extrakcie espressa.
T technológia a systém tepelnej stability
Ako už bolo načrtnuté vyššie, T technológia predstavuje úplne prelomový, veľmi dômyselný spôsob ohrevu vody na prípravu kávy. Voda (môže byť zo zásobníka alebo z vodovodného radu) sa najprv predhrieva v pracovnom bojleri na cca 80 °C. Až potom vstupuje do termodynamickej hlavy kávovaru, kde sa pomocou termobloku ohrieva na finálnu teplotu na extrakciu espressa. PID regulácia zaisťuje fantastickú teplotnú stabilitu s maximálnou odchýlkou +/- 0,5 °C garantovanou výrobcom.
V prípade tohto systému nie je potrebný nepretržitý ohrev espresso bojlera. To znamená nielen čistú vodu v každej šálke za stabilnej teploty, ale aj vyššiu efektivitu a trvalo udržateľné technológie.

Thermoblok a maximum nerezových komponentov
Termoblok je menej náchylný na usadzovanie vodného kameňa. Systém ohrevu z nehrdzavejúcej ocele uľahčuje údržbu, na nehrdzavejúcich častiach sa vodný kameň toľko neusádza.
Bonusom je silná para bez obmedzenia. Oproti tradičným bojlerom sa tiež minimalizuje riziko poškodenia výhrevného telesa z dôvodu nízkej hladiny vody.
Spoľahlivosť a kvalita sú zaručené.

100% nezávadnosť pre kontakt s pitnou vodou. Nerezová oceľ AISI 316. Žiadne kovy neunikajú do vody.

Vždy čerstvá voda v každej šálke. Kávovar na finálnu teplotu nahrieva iba potrebné množstvo vody.

Navrhnuté a vyrobené v Barcelone. Vlastné technológie a ručná výroba. Ascaso má veľmi inovatívny prístup a prináša skutočne zaujímavé riešenia.
Ako na údržbu pákového kávovaru Ascaso Baby T Flow, pistachio? Správna údržba pákového kávovaru vám zaistí tie najlepšie výsledky a zároveň prispeje k dlhej životnosti kávovaru.
Radi vám poradíme, ako sa o svoj kávovar Ascaso Baby T Flow, pistachio správne starať a akej údržbe venovať pozornosť.
Ako na údržbu pákového kávovaru?
Ako na spätný oplach pákového kávovaru?
Ako na odvápnenie pákového kávovaru?
Individuálne postupy vzhľadom na technické vybavenie kávovaru a ďalšie informácie nájdete v našom článku Ako na odvápnenie pákového kávovaru?
Hlavné parametre produktu
Kruhová hlava (Ring group)
Kruhová hlava je technológia, ktorá sa používa na základných kávovaroch. Hlava je napojená na bojler alebo termoblok a teplota sa prenáša iba tepelnou vodivosťou materiálov, z ktorých sú vyrobené komponenty. Plusy: nízka obstarávacia cena Mínusy:…
ViacHlava kávovaru – profesionálny rozmer (58 mm)
Aj domáce kávovary môžu disponovať profesionálnymi parametrami. Klasickým príkladom je práve profesionálny alebo komerčný rozmer hlavy kávovaru. Tento parameter je dôležitý nielen z dôvodu kompatibility baristického príslušenstva, ale aj z hľadiska…
Viac2 okruhy nezávislé - dvojbojler (dual boiler), 2 termobloky, 1 termoblok + 1 bojler
Kávovar, ktorý disponuje dvoma nezávislými okruhmi (dvojbojlerový), ponúka nielen maximálny komfort použitia, ale aj dokonalú kontrolu nad systémom a perfektnú tepelnú stabilitu. V kávovare sú dva oddelené okruhy/bojlery a každý má svoje vykurovacie…
ViacBojler
Bojler je nádoba s určitým objemom vody. Bojler môže byť nahrievaný aktívne vlastným vykurovacím telesom, alebo pasívne iným zdrojom tepla. Čím je väčší objem bojlera a presnejšia technológia regulácie teploty, tým je voda na prípravu espressa…
ViacTermoblok
Alternatíva k bojleru. Ide o kovový blok, ktorý má v sebe trubičku vedúcu vodu. Vykurovacie teleso ohrieva blok kovu, ktorý potom prenáša teplo na trubičku s vodou. Pri tejto technológii je veľmi dôležité ďalšie spracovanie kávovaru. Lacné základné…
ViacTrojcestný ventil
Trojcestný ventil je veľmi dôležitý technický prvok vo vybavení kávovaru. Otvára/prepína medzi týmito cestami - zdroj horúcej vody na kávu, hlava kávovaru a odpad. Pri zapnutí výdaja kávy sa otvorí prívod vody do hlavy kávovaru, cesta do odpadu je…
ViacPID regulácia teploty s displejom
Na displeji je možné meniť nastavenú cieľovú teplotu. PID regulácia je jeden z najpoužívanejších algoritmov na presné riadenie regulovanej veličiny. Keďže vysvetlenie tohto algoritmu je zložitejšie a je hojne popísané v odborných literatúrach,…
ViacRotačné čerpadlo
Rotačné čerpadlo sa používa v profesionálnych kávovaroch a vo vyššej triede domácich kávovarov. Poháňa ho robustný elektromotor, a ako už názov napovedá, funguje na princípe rotácie. Priamo na čerpadle je možné pomocou skrutky (bypass) nastaviť…
ViacZásobník na vodu
Zásobníkom na vodu disponujú všetky domáce kávovary. Do zásobníka na vodu odporúčame vložiť vhodný filter na vodu (zmäkčovač). Zásobník na vodu odporúčame dôkladne vymývať v pravidelných intervaloch.Domáce kávovary s rotačným čerpadlom majú…
ViacPriame napojenie na vodu
Priame napojenie na vodu znamená, že kávovar môžete pripojiť na vodovodný rad. V prípade priameho napojenia kávovaru na vodu, odporúčame medzi zdroj vody a kávovar napojiť vhodný filter na vodu (zmäkčovač). Kávovary s možnosťou napojenia na rad…
ViacČas extrakcie, shot timer
Dôležitý parameter počas prípravy kávy je čas extrakcie, čiže doba kontaktu kávy s vodou. Všeobecne platí, že čas extrakcie u espressa sa pohybuje medzi 20 a 30 sekundami. Pri príprave espressa zo svetlejšie praženej kávy (nové trendy praženia) sa…
ViacRýchloventily horúca voda/para
Rýchloventily horúca voda/para sú rýchlejšou a pre niekoho tiež pohodlnejšou alternatívou k rotačným ventilom. Rýchloventily je možné pridržaním iba čiastočne otvoriť, alebo rýchlym pohybom presunúť do krajnej polohy a otvoriť na maximum. Ide o…
ViacProfilovanie tlaku - regulácia prietoku (flow control)
Ide o dostupnejší variant regulovania tlaku počas extrakcie a takto je možné vybaviť všetky kávovary s hlavou E61. Regulovanie prietoku vody do hlavy kávovaru ovplyvňuje tlak počas extrakcie. Funguje to tak, že čerpadlo dodáva do systému definovaný…
ViacMáte otázku ohľadom tohto produktu?

Zavolajte Oldřichovi Alebo zavolajte Oldřichovi +421 277 270 700