ECM Mechanika Slim PID
-
skladom (2 ks), ihneď k odberu / expedícii
-
doprava zadarmo
-
K tomuto produktu poskytujeme vlastný záručný a mimozáručný servis.
-
Tento produkt je možné zakúpiť vo zvýhodnenom sete.
Obľúbený domáci kávovar ECM Mechanika Slim je teraz k dostaniu vo verzii PID, ktorá sa oproti pôvodnému modelu môže pochváliť displejom a novými funkciami. Ide o kávovar zo špeciálnej edície EXCLUSIVE LINE – to znamená, že je ho možné zakúpiť iba vo vybraných kamenných predajniach.
ECM Mechanika Slim PID je veľmi kompaktný kávovar vybavený bojlerom typu HX (výmenník) a vibračným čerpadlom s OPV ventilom. Aj napriek jeho praktickým rozmerom môžete očakávať špičkové prevedenie a profi parametre.
Samozrejmosťou je ECM patentovaná masívna hlava typu E61, ktorá spoločne s veľkým antikorovým bojlerom (1,9 l) a precíznou PID reguláciou zaisťuje veľmi vysokú teplotnú stabilitu kávovaru. Skúsenejší baristi určite ocenia aj ľahký prístup k nastavovaniu pretlakového ventilu (OPV) a možnosť jednoduchej regulácie tlaku extrakcie espressa.
Novinkou je už vyššie spomínaný displej, na ktorom je možné veľmi pohodlne sledovať čas extrakcie, nastavovať preinfúziu alebo ECO mód a ovládať ďalšie funkcie kávovaru.
Rovnako ako u pôvodného modelu zostáva aj u novej Mechaniky Slim PID možnosť upravovať teplotu v bojleri, čo je funkcia, ktorá poteší najmä všetkých milovníkov kávy, ktorí radi striedajú rôzne druhy praženia (tmavé/svetlé). Nahrievanie kávovaru na požadovanú teplotu sa ovláda pomocou trojpolohového prepínača, ktorý sa nachádza na spodnej strane kávovaru.
Prepínač má tri polohy:
- I. Voda v bojleri sa nahreje na 120 ° C, po stabilizácii teploty * bude na hlave kávovaru 90-93 °C.
- II. Voda v bojleri sa nahreje na 124 °C, po stabilizácii teploty * bude na hlave kávovaru 93-96 °C.
- 0. Voda v bojleri sa nahreje na 128 °C, po stabilizácii teploty * bude na hlave kávovaru 96-99 °C.
* Pri kávovaroch s výmenníkom (HX) je bežné, že ak prístroj nahrieva a súčasne stojí dlhšiu dobu bez použitia, tak sa vodné cesty pre espresso nahrejú na vyššiu teplotu, než ktorá je ideálna na extrakciu. Pred prípravou kávy sa preto odporúča upustiť určité množstvo vody naprázdno, aby sa vodné cesty ochladili. V prípade, že kávovar bez použitia nahrieva niekoľko hodín, je vhodné vodu nechať pretekať naprázdno po dobu 8-10 sekúnd.
Výrobca dodáva s kávovarom dve značkové páky s ergonomickou rukoväťou (single, double), sitko na 7 g kávy, sitko na 14 g kávy, slepé sitko a tamper.
Kávovar ECM Mechanika Slim PID odporúčame všetkým baristom, ktorí chcú mať doma špičkový stroj s profi parametrami, ale súčasne sú limitovaní miestom.
Ako na údržbu pákového kávovaru ECM Mechanika Slim PID? Správna údržba pákového kávovaru vám zaistí tie najlepšie výsledky a zároveň prispeje k dlhej životnosti kávovaru.
Radi vám poradíme, ako sa o svoj kávovar ECM Mechanika Slim PID správne starať a akej údržbe venovať pozornosť.
Ako na údržbu pákového kávovaru?
Ako na spätný oplach pákového kávovaru?
Ako na odvápnenie pákového kávovaru?
Individuálne postupy vzhľadom na technické vybavenie kávovaru a ďalšie informácie nájdete v našom článku Ako na odvápnenie pákového kávovaru?
Hlavné parametre produktu
E61 hlava
V 60. rokoch minulého storočia prišla na trh nová technológia, ktorá sa čoskoro stala jedným z najrozšírenejších princípov stabilizácie teploty vody pri extrakcii kávy. Hlava E61 je pripojená na okruh vody (bojler), voda v bojleri potom cirkuluje…
ViacHlava kávovaru – profesionálny rozmer (58 mm)
Aj domáce kávovary môžu disponovať profesionálnymi parametrami. Klasickým príkladom je práve profesionálny alebo komerčný rozmer hlavy kávovaru. Tento parameter je dôležitý nielen z dôvodu kompatibility baristického príslušenstva, ale aj z hľadiska…
Viac2 okruhy závislé - HX (Heat Exchanger), výmenník
Kávovar so systémom bojlerov HX, teda výmenník, umožňuje veľmi komfortnú obsluhu pri príprave mliečnych nápojov (šľahanie mlieka). Je možné súčasne variť espresso a šľahať mlieko. Para je ihneď k dispozícii bez čakania.HX funguje tak, že máme k…
ViacBojler
Bojler je nádoba s určitým objemom vody. Bojler môže byť nahrievaný aktívne vlastným vykurovacím telesom, alebo pasívne iným zdrojom tepla. Čím je väčší objem bojlera a presnejšia technológia regulácie teploty, tým je voda na prípravu espressa…
ViacPretlakový ventil
Pretlakový ventil (OPV = over pressure valve) je veľmi dôležitý diel na kávovaroch s vibračným čerpadlom. Kávovar vďaka tomuto ventilu pustí na kávu požadovaný (nastavený) tlak a prebytočný tlak vráti pretlakovým okruhom späť. Prebytočný tlak je…
ViacTrojcestný ventil
Trojcestný ventil je veľmi dôležitý technický prvok vo vybavení kávovaru. Otvára/prepína medzi týmito cestami - zdroj horúcej vody na kávu, hlava kávovaru a odpad. Pri zapnutí výdaja kávy sa otvorí prívod vody do hlavy kávovaru, cesta do odpadu je…
ViacPID regulácia teploty bez displeja
Kávovar môže disponovať prepínačom teplôt, obvykle v 3 stupňoch - nízka teplota, stredná teplota, vysoká teplota. Môže sa to líšiť podľa vybavenosti daného modelu. Prípadne kávovar nedisponuje žiadnym prepínačom a teplota je regulovaná pomocou PID…
ViacVibračné čerpadlo
Vibračné čerpadlo je najrozšírenejší druh čerpadla na domácich kávovaroch - pákových aj automatických. Ide o výrazne lacnejšiu technológiu, ako je profesionálne rotačné čerpadlo. Vieme už, že optimálny tlak na prípravu espressa je približne 9 barov.…
ViacZásobník na vodu
Zásobníkom na vodu disponujú všetky domáce kávovary. Do zásobníka na vodu odporúčame vložiť vhodný filter na vodu (zmäkčovač). Zásobník na vodu odporúčame dôkladne vymývať v pravidelných intervaloch.Domáce kávovary s rotačným čerpadlom majú…
ViacMáte otázku ohľadom tohto produktu?

Zavolajte Oldřichovi Alebo zavolajte Oldřichovi +421 277 270 700