ECM Mechanika VI Slim
-
vystavený kus
-
posledný kus skladom, ihneď k odberu / expedícii
-
doprava zadarmo
-
K tomuto produktu poskytujeme vlastný záručný a mimozáručný servis.
Kávovar bol iba krátkodobo vystavený na predajni. Preverený v servise, stav nového kusu.
Stav tovaru: vystavený kus
Záruka: 24 mesiacov
Perfektný kávovar pre náročných baristov, ktorí hľadajú výkonný stroj s príjemnými rozmermi – to je nová Mechanika VI Slim od nemeckej značky ECM.
Ide o jeden z najkompaktnejších modelov v segmente výmenníkových/dvojokruhových kávovarov (tzv. HX – Heat Exchanger) s vibračným čerpadlom. Aj napriek svojej praktickej veľkosti je vybavený veľkým nerezovým bojlerom s objemom 2,2 l.
Samozrejmosťou je patentovaná ECM hlava typu E61 a PID regulácia, vďaka ktorým kávovar vyniká vysokou teplotnou stabilitou. Výhodou je tiež ľahký prístup k nastavovaniu pretlakového ventilu. Možnosť užívateľsky jednoduchej regulácie tlaku extrakcie patrí medzi nadštandardné a užitočné funkcionality.
Novinkou, ktorou Mechanika VI Slim disponuje oproti predchádzajúcej verzii, je možnosť nastavenia teploty v bojleri. To ocenia predovšetkým baristi, ktorí si radi pochutnávajú na kávach s rôznymi stupňami praženia. PID regulácia a nahrievanie kávovaru sa ovláda pomocou prepínača umiestneného na spodnej strane kávovaru.
Prepínač má tri polohy:
- I. Voda v bojleri sa nahreje na 120 °C, po stabilizácii teploty* bude na hlave kávovaru 90-93 °C.
- II. Voda v bojleri sa nahreje na 124 °C, po stabilizácii teploty* bude na hlave kávovaru 93-96 °C.
- 0. Voda v bojleri sa nahreje na 128 °C, po stabilizácii teploty* bude na hlave kávovaru 96-99 °C.
* Z dôvodu technického riešenia kávovarov s výmenníkom (HX) sa môže stať, že sa cesta vody na espresso ohreje na vyššiu teplotu, pokiaľ kávovar dlhšie stojí bez použitia a nahrieva. Pred extrakciou sa všeobecne odporúča pustiť vodu naprázdno na pár sekúnd, keď je ale kávovar nahriaty dlhšiu dobu bez použitia (napr. niekoľko hodín), odporúča sa odpustiť vodu naprázdno približne na 8-10 sekúnd.
Balenie kávovaru obsahuje dve značkové páky (single, double), tamper s kovovou základňou, slepé sitko pre správnu údržbu a sitká na 8-10 a 16-18 g kávy.
Značka ECM ťaží z dlhoročných skúseností a odborných znalostí, ktoré sú pri výrobe kávovarov a mlynčekov veľmi dôležité. Veľkou prednosťou je cit pre detail – každý prístroj preto zaručene upúta vašu pozornosť. Samozrejmosťou sú aj komponenty tej najvyššej kvality, vďaka ktorým sa výrobky od ECM pýšia naozaj dlhou životnosťou.
SN: 20230507875
Ako na údržbu pákového kávovaru ECM Mechanika VI Slim? Správna údržba pákového kávovaru vám zaistí tie najlepšie výsledky a zároveň prispeje k dlhej životnosti kávovaru.
Radi vám poradíme, ako sa o svoj kávovar ECM Mechanika VI Slim správne starať a akej údržbe venovať pozornosť.
Ako na údržbu pákového kávovaru?
Ako na spätný oplach pákového kávovaru?
Ako na odvápnenie pákového kávovaru?
Individuálne postupy vzhľadom na technické vybavenie kávovaru a ďalšie informácie nájdete v našom článku Ako na odvápnenie pákového kávovaru?
Predstavenie kávovaru ECM Mechanika Slim VI
Hlavné parametre produktu
E61 hlava
V 60. rokoch minulého storočia prišla na trh nová technológia, ktorá sa čoskoro stala jedným z najrozšírenejších princípov stabilizácie teploty vody pri extrakcii kávy. Hlava E61 je pripojená na okruh vody (bojler), voda v bojleri potom cirkuluje…
ViacHlava kávovaru – profesionálny rozmer (58 mm)
Aj domáce kávovary môžu disponovať profesionálnymi parametrami. Klasickým príkladom je práve profesionálny alebo komerčný rozmer hlavy kávovaru. Tento parameter je dôležitý nielen z dôvodu kompatibility baristického príslušenstva, ale aj z hľadiska…
Viac2 okruhy závislé - HX (Heat Exchanger), výmenník
Kávovar so systémom bojlerov HX, teda výmenník, umožňuje veľmi komfortnú obsluhu pri príprave mliečnych nápojov (šľahanie mlieka). Je možné súčasne variť espresso a šľahať mlieko. Para je ihneď k dispozícii bez čakania.HX funguje tak, že máme k…
ViacBojler
Bojler je nádoba s určitým objemom vody. Bojler môže byť nahrievaný aktívne vlastným vykurovacím telesom, alebo pasívne iným zdrojom tepla. Čím je väčší objem bojlera a presnejšia technológia regulácie teploty, tým je voda na prípravu espressa…
ViacPretlakový ventil
Pretlakový ventil (OPV = over pressure valve) je veľmi dôležitý diel na kávovaroch s vibračným čerpadlom. Kávovar vďaka tomuto ventilu pustí na kávu požadovaný (nastavený) tlak a prebytočný tlak vráti pretlakovým okruhom späť. Prebytočný tlak je…
ViacTrojcestný ventil
Trojcestný ventil je veľmi dôležitý technický prvok vo vybavení kávovaru. Otvára/prepína medzi týmito cestami - zdroj horúcej vody na kávu, hlava kávovaru a odpad. Pri zapnutí výdaja kávy sa otvorí prívod vody do hlavy kávovaru, cesta do odpadu je…
ViacPID regulácia teploty bez displeja
Kávovar môže disponovať prepínačom teplôt, obvykle v 3 stupňoch - nízka teplota, stredná teplota, vysoká teplota. Môže sa to líšiť podľa vybavenosti daného modelu. Prípadne kávovar nedisponuje žiadnym prepínačom a teplota je regulovaná pomocou PID…
ViacVibračné čerpadlo
Vibračné čerpadlo je najrozšírenejší druh čerpadla na domácich kávovaroch - pákových aj automatických. Ide o výrazne lacnejšiu technológiu, ako je profesionálne rotačné čerpadlo. Vieme už, že optimálny tlak na prípravu espressa je približne 9 barov.…
ViacZásobník na vodu
Zásobníkom na vodu disponujú všetky domáce kávovary. Do zásobníka na vodu odporúčame vložiť vhodný filter na vodu (zmäkčovač). Zásobník na vodu odporúčame dôkladne vymývať v pravidelných intervaloch.Domáce kávovary s rotačným čerpadlom majú…
ViacMáte otázku ohľadom tohto produktu?

Zavolajte Oldřichovi Alebo zavolajte Oldřichovi +421 277 270 700