Tradičné praženie (Taliansko)

Neviete si rady?
Spýtajte sa Oldřicha

+421 277 270 700

obchod@bunacafe.sk

Oldřich Smítal
Filtrovanie Vyčistiť filter
Akčná cena

Zadanému filtrovaniu nezodpovedá žiadny produkt.

Tradičné praženie (Taliansko)

Tmavo praženú kávu vyhľadáva skôr ten, kto uprednostňuje tradičné talianske espresso. V chuťovom profile tejto kávy je možné nájsť skôr horké tóny čokolády, orieškov, mandlí či pečeného chleba. Kyslosť (acidita) je v dôsledku dlhšieho praženia potlačená, napriek tomu však môžu byť v chuti v menšej miere zastúpené aj ovocné tóny.

Všeobecne sa dá povedať, že s tmavším zrnom sa chuť jednotlivých káv viac zjednocuje, ale snažíme sa pražiť tak, aby si každá káva stále zachovala svoju autentickú chuť.

Začiatočníkom sa bude výrazne lepšie pracovať s tradičným pražením. Táto káva je jednoduchšia na prípravu a má výrazne zaujímavejšiu cremu. Oleje obvykle viac vystupujú na povrch zrna, preto toto praženie odporúčame spracovať rýchlejšie, než je to pri svetlých zrnách. Ideálne kávu spotrebujte do 2 – 3 týždňov, maximálne do mesiaca od dátumu praženia.

Viac v sekcii Pražiareň.

Viac
Čriepky zo života bunacafe
Vlastný showroom a pražiareň kávy.
Vyvíjame vlastnú elektroniku PID regulácie.
Ponúkame vlastný záručný a mimozáručný servis.
Máme bohaté know-how a radi sa podelíme.