Kenya, Kiamwangi, RL60, 250g

Vlastná pražiareň

Vždy čerstvo upražená

Najbližšie praženie: 29. 04. 2024 o 14:00

Predpokladaná expedícia: 30. 04. 2024

Kávu pre vás štandardne pražíme každý pondelok a expedujeme nasledujúci utorok.

BUNA CAFÉ

Kenya, Kiamwangi, RL60, 250g

12,97 €
10,81 € bez DPH
Nie je v predaji
  • je nám ľúto, predaj bol ukončený

Predstavujeme vám klenot afrického kontinentu. Skvelá káva KENYA Kiamwangi. Stupeň praženia (Roast Level): 60

Káva Kenya stredného až stredne svetlého stupňa praženia (RL 60) má harmonicky vyrovnanú chuť so skvelou ovocnou šťavnatosťou a krásnou bronzovou farbou cremy.

Fantastická sladkastá vôňa, nádherne harmonické a veľmi príjemné tóny zeleného jablka a karamelu. Kenya Kiamwangi je dokonalá. Táto káva, pražená na stupeň 60 (Roast Level 60), je fantastická na perfektné ovocné espresso, alebo na báječnú filtrovanú kávu.

Káva Kenya stredného až stredne svetlého stupňa praženia je ideálna pre všetkých, ktorí hľadajú harmonickú ovocnú chuť a pritom plné telo. Horká chuť nijako nevyčnieva a dominuje skôr bohatá šťavnatá a ovocná chuť.

  • Druh kávy: Coffea Arabica
  • Stupeň praženia: 60 (stredne svetlé až stredné)
  • Odporúčaná príprava: espresso, filter, french press

Odporúčaná príprava espressa (double espresso, bezodná páka):

  • Vstup: 18 g mletej kávy
  • Výstup: 45 g (45 - 50 ml)
  • Čas: 38 sekúnd
  • Teplota: 92 °C
  • Tlak: 8 barov (v prípade možnosti regulácie tlaku odporúčame 3 bary do 8. - 12. sekundy, potom pozvoľné zvyšovanie tlaku)
  • Chuťový profil: príjemné ovocné tóny s dotykom karamelu a horkej čokolády, acidita ani horkosť nevyčnieva
  • región/oblasť: Kenya, Nyeri - Mathira
  • farma/farmár: mnoho malých producentov (spolupracujúci drobní farmári), v priemere 1 hektár na rodinu
  • spracovanie: Washed (premytá)
  • nadmorská výška: 1800 m

Táto káva pochádza z rovníkovej oblasti. V kenských vysočinách sa zozbiera cez zimu, november až január. Drobní farmári zbierajú zrelé kávové čerešne ručne a predávajú ich do spracovateľskej stanice Kiamwangi. Väčšina farmárov nevlastní viac ako probližne 1 hektár pozemku. Pestované odrody sú odolné voči dlhšiemu suchu, ktoré niekedy v tejto oblasti zavládne - produkcia je pomerne obmedzená, ale má výnimočný aromatický a chuťový potenciál. Obzvlášť káva pestovaná vo vysokých nadmorských výškach.

Čerešne sú ručne zbierané a potom spracované mokrou metódou, šupka je odstránená a čerešne s dužinou sa fermentujú. Potom sú čerešne postupne premývané najmenej 24 hodín. Sušenie trvá až 10 dní a končí keď vlhkosť zrna dosiahne 12%.

Stupnica praženia Buna café

Značka
BUNA CAFÉ
Druh kávy
arabika

Máte otázku ohľadom tohto produktu?

Oldřich Smítal

Zavolajte Oldřichovi Alebo zavolajte Oldřichovi +421 277 270 700

Alebo mu napíšte Napíšte

Čriepky zo života bunacafe
Vlastný showroom a pražiareň kávy.
Vyvíjame vlastnú elektroniku PID regulácie.
Ponúkame vlastný záručný a mimozáručný servis.
Máme bohaté know-how a radi sa podelíme.