Ecocoffee

Ecocoffee chemex s nerezovým filtrom, 400ml

  • odporúčame
38,50 €
32,08 € bez DPH
  • skladom (10 a viac ks), ihneď k odberu / expedícii

Chemex je veľmi jednoduchý a pritom dokonale elegantný spôsob, ako si pripraviť filtrovanú kávu.

Sklenená nádoba, ktorej tvar je inšpirovaný Erlenmeyerovou bankou, má podobu presýpacích hodín. V hornej časti sa umiestni filter (papierový alebo nerezový) a v zúženej stredovej časti je drevené madlo uchytené šnúrkou, aby bolo možné chemex pohodlne držať. V spodnej časti je potom na servírovanie skvelá filtrovaná káva.

Kávu je ideálne namlieť tesne pred samotnou prípravou kávy a hrubosť mletia sa odvíja od použitého filtra. Pokiaľ použijete nerezový filter, hrubosť je potom štandardná pre filtrovanú kávu - približne ako cukor krupica (filtrovaná káva je hrubosťou medzi moka kanvičkou a french press). Pri použití papierového filtra použite o niečo väčšiu hrubosť, pretože sa papier nalepí svojou plochou na sklo a filtruje sa iba v spodnej časti.

Rovnako ako pre iné alternatívne metódy, odporúčame svetlejšie pražené kávy, pri ktorých viac vynikne ich ovocná chuť.

Postup prípravy:

  1. vložte do chemexu nerezový filter (ak nemáte nerezový, tak papierový - papierový ale dôkladne prepláchnite horúcou vodou, aby sa zbavil nepríjemnej papierovej chuti)
  2. do filtra nasypte zodpovedajúce množstvo mletej kávy (60 g kávy / 1 liter vody) a nalejte malé množstvo vody (50 ml) s teplotou cca 92 - 96 °C na preparenie
  3. akonáhle sa začnú uvoľňovať bublinky a prekvapkávať prvé kvapky (asi po 30 sekundách), dolejte krúživým pohybom horúcu vodu určenú na extrahovanie

Celý proces extrakcie by mal trvať asi 3 – 4 minúty.

Značka
Ecocoffee
Podkategórie
Chemex
EAN
0769503182650

Máte otázku ohľadom tohto produktu?

Oldřich Smítal

Zavolajte Oldřichovi Alebo zavolajte Oldřichovi +421 277 270 700

Alebo mu napíšte Napíšte

Čriepky zo života bunacafe
Vlastný showroom a pražiareň kávy.
Vyvíjame vlastnú elektroniku PID regulácie.
Ponúkame vlastný záručný a mimozáručný servis.
Máme bohaté know-how a radi sa podelíme.