El Salvador, Las Marias, RL55, 1000g

Vlastná pražiareň

Vždy čerstvo upražená

Najbližšie praženie: 09. 10. 2025 o 10:00

Predpokladaná expedícia: 09. 10. 2025

Kávu pre vás štandardne pražíme každý pondelok a expedujeme nasledujúci utorok.

BUNA CAFÉ

El Salvador, Las Marias, RL55, 1000g

  • novinka
49,58 €
41,66 € bez DPH

Veľmi zaujímavá výberová káva od farmára Mauricia Escalona, ktorého rodina sa venuje pestovaniu kávovníkov v Salvádore už od konca 19. storočia.

Zrná kávy sú spracované pomocou anaeróbnej fermentácie - počas tohto procesu sú uzavreté do špeciálnych nádrží bez prístupu vzduchu, kde po 72 hodín prebieha starostlivo riadená fermentácia, ktorá v káve vyzdvihuje unikátne, veľmi výrazné ovocné chute. Tešiť sa môžete na tóny zrelej broskyne, ktoré harmonicky dopĺňa sladkosť medu.

Vďaka strednému stupňu praženia RL55 (omni roast) je táto káva vhodná ako na svieže espresso, tak aj na filter a pre ďalšie alternatívne spôsoby prípravy.

Arabika El Salvador, Las Marias dosiahla vysoké hodnotenie 85,75 bodov na stupnici definovanej SCA, takže sa správne označuje ako VÝBEROVÁ KÁVA.

Mauricio Escalon sa narodil do tradičnej farmárskej rodiny, takže mal ku káve odjakživa veľmi blízko. Kávové plantáže v regióne Santa Ana, ktoré si jeho rodina odovzdáva z generácie na generáciu, založil už jeho praded Pedro Jose Escalon. Ten sa okrem iného zaslúžil aj o vznik úplne prvého industriálneho závodu na spracovanie kávy v Salvádore - mlyne El Molino. V súčasnosti rodina vlastní celkom 10 fariem a 2 spracovateľské stanice.

V roku 2003 založil Mauricio spoločnosť Cafescal, ktorá sa zameriava predovšetkým na výberovú kávu. Na farme Las Marias pestujú odrody Bourbon, Pacas, Colombia a Pacamara. Káva tu rastie pod príkrovom vyrastenej vegetácie a pravidelne získava prestížne svetové ocenenia.

  • Druh kávy: Coffea Arabica
  • Stupeň praženia: 55 (stredný stupeň)
  • Odporúčaná príprava: espresso, moka, french press, filter

Odporúčaná príprava espressa (single espresso):

  • Vstup: 9 g mletej kávy (ideálne sitko s utláčaním 41 mm)
  • Výstup: 22 g (25 ml)
  • Čas: 28 sekúnd
  • Teplota: 92 °C
  • Tlak: 8 barov (v prípade možnosti regulácie tlaku odporúčame pozvoľné zvyšovanie tlaku do 10. sekundy)
  • Chuťový profil: Unikátna ovocná chuť s tónmi zrelej broskyne, ktoré harmonicky dopĺňa sladkosť medu. Acidita je príjemná a v harmónii s ľahkou horkosťou.
  • región/oblasť: Apaneca-Ilamatepec, El Salvador
  • farma/farmár: Mauricio Escalon
  • odroda: Pacas
  • spracovanie: anaeróbna fermentácia 72 hodín
  • nadmorská výška: 1000 m
  • zber: december - marec

Stupnica praženia BUNA CAFÉ

Značka
BUNA CAFÉ
Druh kávy
arabika

Máte otázku ohľadom tohto produktu?

Oldřich Smítal

Zavolajte Oldřichovi Alebo zavolajte Oldřichovi +421 277 270 700

Alebo mu napíšte Napíšte

Čriepky zo života bunacafe
Vlastný showroom a pražiareň kávy.
Vyvíjame vlastnú elektroniku PID regulácie.
Ponúkame vlastný záručný a mimozáručný servis.
Máme bohaté know-how a radi sa podelíme.