Kenya, Kiamwangi, RL50, 250g

Vlastná pražiareň

Vždy čerstvo upražená

Najbližšie praženie: 29. 04. 2024 o 14:00

Predpokladaná expedícia: 30. 04. 2024

Kávu pre vás štandardne pražíme každý pondelok a expedujeme nasledujúci utorok.

BUNA CAFÉ

Kenya, Kiamwangi, RL50, 250g

12,97 €
10,81 € bez DPH
Nie je v predaji
  • je nám ľúto, predaj bol ukončený

Predstavujeme vám klenot afrického kontinentu. Úplne skvelá káva KENYA Kiamwangi. Stupeň praženia (Roast Level): 50

Káva Kenya stredného až stredne tmavého stupňa praženia (RL 50) má harmonicky vyrovnanú chuť a krásnu bronzovú farbu cremy.

Fantastická sladkastá vôňa, nádherne harmonické a veľmi príjemné tóny zeleného jablka, karamelu a horkej čokolády.

Kenya Kiamwangi je dokonalá. Pražená na stredný až stredne tmavý stupeň (Roast Level 50) je ideálna pre všetkých, ktorí hľadajú harmonickú ovocnú chuť a pritom plné telo. Nevyčnieva ani horká a ani aciditná (kyslá) chuť.

  • Druh kávy: Coffea Arabica
  • Stupeň praženia: 50 (stredné až stredné tmavé)
  • Odporúčaná príprava: espresso, moka

Odporúčaná príprava espressa (double espresso, bezodná páka):

  • Vstup: 18 g mletej kávy
  • Výstup: 45 g (45 - 50 ml)
  • Čas: 38 sekúnd
  • Teplota: 92 °C
  • Tlak: 8 barov (v prípade možnosti regulácie tlaku odporúčame 3 bary do 8. - 12. sekundy, potom pozvoľné zvyšovanie tlaku)
  • Chuťový profil: príjemné ovocné tóny s dotykom karamelu a horkej čokolády, acidita ani horkosť nevyčnieva
  • región/oblasť: Kenya, Nyeri - Mathira
  • farma/farmár: mnoho malých producentov (spolupracujúci drobní farmári), v priemere 1 hektár na rodinu
  • spracovanie: Washed (premytá)
  • nadmorská výška: 1800 m

Táto káva pochádza z rovníkovej oblasti. V kenských vysočinách sa zozbiera cez zimu, november až január. Drobní farmári zbierajú zrelé kávové čerešne ručne a predávajú ich do spracovateľskej stanice Kiamwangi. Väčšina farmárov nevlastní viac ako probližne 1 hektár pozemku. Pestované odrody sú odolné voči dlhšiemu suchu, ktoré niekedy v tejto oblasti zavládne - produkcia je pomerne obmedzená, ale má výnimočný aromatický a chuťový potenciál. Obzvlášť káva pestovaná vo vysokých nadmorských výškach.

Čerešne sú ručne zbierané a potom spracované mokrou metódou, šupka je odstránená a čerešne s dužinou sa fermentujú. Potom sú čerešne postupne premývané najmenej 24 hodín. Sušenie trvá až 10 dní a končí keď vlhkosť zrna dosiahne 12%.

Stupnica praženia Buna café

Značka
BUNA CAFÉ
Druh kávy
arabika

Máte otázku ohľadom tohto produktu?

Oldřich Smítal

Zavolajte Oldřichovi Alebo zavolajte Oldřichovi +421 277 270 700

Alebo mu napíšte Napíšte

Čriepky zo života bunacafe
Vlastný showroom a pražiareň kávy.
Vyvíjame vlastnú elektroniku PID regulácie.
Ponúkame vlastný záručný a mimozáručný servis.
Máme bohaté know-how a radi sa podelíme.