Vlastná pražiareň
Vždy čerstvo upražená
Najbližšie praženie: 12. 12. 2024 o 10:00
Predpokladaná expedícia: 12. 12. 2024
Kávu pre vás štandardne pražíme každý pondelok a expedujeme nasledujúci utorok.
Buna Espresso africano 100%, 250g
Veľkosť balenia
-
nasledujúce praženie dnes o 10:00
-
skladom (4 ks)
Ochutnajte kávu z miest, kde sa začal písať príbeh tohto podmanivého nápoja. Nápoja, ktorý sa nezmazateľne vpísal do histórie a dal vzniknúť jednej veľkej kultúre – kultúre kávovej.
Zmes výberových arabík Buna Espresso africano odporúčame všetkým milovníkom kvalitnej kávy, ktorí dávali prednosť skôr horkým chutiam bez acidity, ale teraz by chceli vyskúšať niečo nové. V káve sa dokonale snúbi ľahká, príjemne horká chuť so širokou paletou jemných ovocných tónov, avšak bez príliš výraznej kyslosti.
Túto zmes sme pre vás namiešali z výnimočných etiópskych káv Sidamo a Yirgacheffe, ktoré vďaka svojej prirodzene šťavnatej, sladkej chuti kraľujú všetkým kávam pestovaným v tejto východoafrickej oblasti.
Kávy sme upražili na stupeň RL50, čo je stredné až stredne tmavé praženie. Tento stupeň praženia zmierni kyslosť, ale zároveň dáva káve možnosť rozvinúť svoju prirodzenú, autentickú chuť bez toho, aby jej dominovala prílišná horkosť. Crema je hustá a pevná.
Obe kávy sú upražené samostatne. Zmes miešame až po upražení.
Arabika Sidamo pochádza z rovnomenného regiónu, ktorý sa rozkladá na území skoršieho kráľovstva Kaffa, kolísky kávovníka. Na pestovaní kávy sa tu podieľajú stovky malých farmárskych rodín, ktorých členovia zberajú iba zrelé kávové čerešne šetrným ručným spôsobom. Táto vysoko kvalitná káva vyniká znamenitou sladko ovocnou chuťou a sviežou kvetinovou arómou.
Arabika Yirgacheffe sa pestuje vo vysokých nadmorských výškach v južnej časti Etiópie, kde má pod príkrovom vyšších stromov ideálne podmienky na rozvinutie tých najlepších chuťových vlastností. Kávy od drobných farmárov z okolia malého mestečka Yirgacheffe patria k tým najlepším na svete. Vyznačujú sa mimoriadne harmonickou chuťou, v ktorej sa dokonale prelína ľahká, príjemná kyslosť s ovocnou sladkosťou.
Druh kávy: Coffea arabica
- 50 % arabica Ethiopia Sidamo
- 50 % arabica Etiopia Yirgacheffe
Stupeň praženia: 50 (stredné až stredné tmavé)
Odporúčaná príprava: espresso, moka, french press, filtrovaná káva
Odporúčaná príprava espressa (single espresso):
- Vstup: 8,5 g mletej kávy
- Výstup: 25-30 ml (22-26 g)
- Čas: 28-33 sekúnd
- Teplota: 90 °C
- Tlak: 9 barov
- Chuťový profil: Príjemná sladkastá chuť šťavnatého ovocia s miernou kyslosťou, ktorú harmonicky dopĺňa ľahká horkosť. Kyslosť ani horkosť výrazne nevyčnievajú.
Máte otázku ohľadom tohto produktu?
Zavolajte Oldřichovi Alebo zavolajte Oldřichovi +421 277 270 700