Nové trendy praženia (svetlé zrno)

Neviete si rady?
Spýtajte sa Oldřicha

+421 277 270 700

obchod@bunacafe.sk

Oldřich Smítal
Filtrovanie Vyčistiť filter
Akčná cena

Zadanému filtrovaniu nezodpovedá žiadny produkt.

Nové trendy praženia (svetlé zrno)

Svetlo praženú kávu vyhľadáva ten, kto je otvorený moderným trendom a rád pri príprave kávy experimentuje. V chuťovom profile tejto kávy možno nájsť skôr aciditnejšie a ovocné tóny malín, čučoriedok, lekváru, grepov a pod. Horkosť je výrazne potlačená a v dôsledku kratšieho praženia prevládajú ovocné tóny.

Káva zo svetlých zŕn je náročnejšia na prípravu. Pokiaľ túto kávu používate na espresso, odporúčame variť z väčšieho množstva kávy, ako u tmavšieho zrna a priebeh celej extrakcie musí byť pomalší. Svetlé zrno je tiež vhodné na prípravu alternatívnych metód, ako french press, filtrovaná káva, Aeropress, Chemex a pod.

Svetlopražená káva nepodlieha procesu starnutia tak rýchlo, ako je to pri tmavšom praženi.

Viac o pražení a chuťových profiloch sa dozviete v našej sekcii Pražiareň.

Viac
Čriepky zo života bunacafe
Vlastný showroom a pražiareň kávy.
Vyvíjame vlastnú elektroniku PID regulácie.
Ponúkame vlastný záručný a mimozáručný servis.
Máme bohaté know-how a radi sa podelíme.