ECM Mechanika VI Slim
-
na ceste (napíšte mi, až bude skladom)
-
doprava zadarmo
-
K tomuto produktu poskytujeme vlastný záručný a mimozáručný servis.
-
Tento produkt je možné zakúpiť vo zvýhodnenom sete.
Perfektný kávovar pre náročných baristov, ktorí hľadajú výkonný stroj s príjemnými rozmermi – to je nová Mechanika VI Slim od nemeckej značky ECM.
Ide o jeden z najkompaktnejších modelov v segmente výmenníkových/dvojokruhových kávovarov (tzv. HX – Heat Exchanger) s vibračným čerpadlom. Aj napriek svojej praktickej veľkosti je vybavený veľkým nerezovým bojlerom s objemom 2,2 l.
Samozrejmosťou je patentovaná ECM hlava typu E61 a PID regulácia, vďaka ktorým kávovar vyniká vysokou teplotnou stabilitou. Výhodou je tiež ľahký prístup k nastavovaniu pretlakového ventilu. Možnosť užívateľsky jednoduchej regulácie tlaku extrakcie patrí medzi nadštandardné a užitočné funkcionality.
Novinkou, ktorou Mechanika VI Slim disponuje oproti predchádzajúcej verzii, je možnosť nastavenia teploty v bojleri. To ocenia predovšetkým baristi, ktorí si radi pochutnávajú na kávach s rôznymi stupňami praženia. PID regulácia a nahrievanie kávovaru sa ovláda pomocou prepínača umiestneného na spodnej strane kávovaru.
Prepínač má tri polohy:
- I. Voda v bojleri sa nahreje na 120 °C, po stabilizácii teploty* bude na hlave kávovaru 90-93 °C.
- II. Voda v bojleri sa nahreje na 124 °C, po stabilizácii teploty* bude na hlave kávovaru 93-96 °C.
- 0. Voda v bojleri sa nahreje na 128 °C, po stabilizácii teploty* bude na hlave kávovaru 96-99 °C.
* Z dôvodu technického riešenia kávovarov s výmenníkom (HX) sa môže stať, že sa cesta vody na espresso ohreje na vyššiu teplotu, pokiaľ kávovar dlhšie stojí bez použitia a nahrieva. Pred extrakciou sa všeobecne odporúča pustiť vodu naprázdno na pár sekúnd, keď je ale kávovar nahriaty dlhšiu dobu bez použitia (napr. niekoľko hodín), odporúča sa odpustiť vodu naprázdno približne na 8-10 sekúnd.
Balenie kávovaru obsahuje dve značkové páky (single, double), tamper s kovovou základňou, slepé sitko pre správnu údržbu a sitká na 8-10 a 16-18 g kávy.
Značka ECM ťaží z dlhoročných skúseností a odborných znalostí, ktoré sú pri výrobe kávovarov a mlynčekov veľmi dôležité. Veľkou prednosťou je cit pre detail – každý prístroj preto zaručene upúta vašu pozornosť. Samozrejmosťou sú aj komponenty tej najvyššej kvality, vďaka ktorým sa výrobky od ECM pýšia naozaj dlhou životnosťou.
Ako na údržbu pákového kávovaru ECM Mechanika VI Slim? Správna údržba pákového kávovaru vám zaistí tie najlepšie výsledky a zároveň prispeje k dlhej životnosti kávovaru.
Radi vám poradíme, ako sa o svoj kávovar ECM Mechanika VI Slim správne starať a akej údržbe venovať pozornosť.
Ako na údržbu pákového kávovaru?
Ako na spätný oplach pákového kávovaru?
Ako na odvápnenie pákového kávovaru?
Individuálne postupy vzhľadom na technické vybavenie kávovaru a ďalšie informácie nájdete v našom článku Ako na odvápnenie pákového kávovaru?
Predstavenie kávovaru ECM Mechanika Slim VI
Hlavné parametre produktu
E61 hlava
V 60. rokoch minulého storočia prišla na trh nová technológia, ktorá sa čoskoro stala jedným z najrozšírenejších princípov stabilizácie teploty vody pri extrakcii kávy. Hlava E61 je pripojená na okruh vody (bojler), voda v bojleri potom cirkuluje…
ViacHlava kávovaru – profesionálny rozmer (58 mm)
Aj domáce kávovary môžu disponovať profesionálnymi parametrami. Klasickým príkladom je práve profesionálny alebo komerčný rozmer hlavy kávovaru. Tento parameter je dôležitý nielen z dôvodu kompatibility baristického príslušenstva, ale aj z hľadiska…
Viac2 okruhy závislé - HX (Heat Exchanger), výmenník
Kávovar so systémom bojlerov HX, teda výmenník, umožňuje veľmi komfortnú obsluhu pri príprave mliečnych nápojov (šľahanie mlieka). Je možné súčasne variť espresso a šľahať mlieko. Para je ihneď k dispozícii bez čakania.HX funguje tak, že máme k…
ViacBojler
Bojler je nádoba s určitým objemom vody. Bojler môže byť nahrievaný aktívne vlastným vykurovacím telesom, alebo pasívne iným zdrojom tepla. Čím je väčší objem bojlera a presnejšia technológia regulácie teploty, tým je voda na prípravu espressa…
ViacPretlakový ventil
Pretlakový ventil (OPV = over pressure valve) je veľmi dôležitý diel na kávovaroch s vibračným čerpadlom. Kávovar vďaka tomuto ventilu pustí na kávu požadovaný (nastavený) tlak a prebytočný tlak vráti pretlakovým okruhom späť. Prebytočný tlak je…
ViacTrojcestný ventil
Trojcestný ventil je veľmi dôležitý technický prvok vo vybavení kávovaru. Otvára/prepína medzi týmito cestami - zdroj horúcej vody na kávu, hlava kávovaru a odpad. Pri zapnutí výdaja kávy sa otvorí prívod vody do hlavy kávovaru, cesta do odpadu je…
ViacPID regulácia teploty bez displeja
Kávovar môže disponovať prepínačom teplôt, obvykle v 3 stupňoch - nízka teplota, stredná teplota, vysoká teplota. Môže sa to líšiť podľa vybavenosti daného modelu. Prípadne kávovar nedisponuje žiadnym prepínačom a teplota je regulovaná pomocou PID…
ViacVibračné čerpadlo
Vibračné čerpadlo je najrozšírenejší druh čerpadla na domácich kávovaroch - pákových aj automatických. Ide o výrazne lacnejšiu technológiu, ako je profesionálne rotačné čerpadlo. Vieme už, že optimálny tlak na prípravu espressa je približne 9 barov.…
ViacZásobník na vodu
Zásobníkom na vodu disponujú všetky domáce kávovary. Do zásobníka na vodu odporúčame vložiť vhodný filter na vodu (zmäkčovač). Zásobník na vodu odporúčame dôkladne vymývať v pravidelných intervaloch.Domáce kávovary s rotačným čerpadlom majú…
ViacMáte otázku ohľadom tohto produktu?

Zavolajte Oldřichovi Alebo zavolajte Oldřichovi +421 277 270 700