Vlastná pražiareň
Vždy čerstvo upražená
Najbližšie praženie: 14. 10. 2024 o 14:00
Predpokladaná expedícia: 15. 10. 2024
Kávu pre vás štandardne pražíme každý pondelok a expedujeme nasledujúci utorok.
Ethiopia, Djimmah Jasmine, RL60, 250g
Veľkosť balenia
-
nasledujúce praženie 14. 10. 2024 o 14:00
-
skladom (3 ks)
Tradičné spracovanie, netradičný zážitok – to ponúka vynikajúca káva Etiopia Djimmah Jasmine. Ak ste ešte nemali tú česť, tak vedzte, že sa rozhodne vymyká všetkému, čo ste doteraz mohli ochutnať.
Jej starostlivo zozbierané kávové čerešne sa pomaly sušia na teplom etiópskom slnku. Tento tradičný postup poskytuje zrnám dostatok času na to, aby prevzali chuť od šťavnatej, sladkej dužiny. Skutočne sa tak máte na čo tešiť.
Čerstvo pripravená káva vás najskôr naláka svojou kvetinovou vôňou. Stačí trochu usrknúť a na jazyku ucítite tóny kompótovaných jahôd a lesných čučoriedok. Najväčšie prekvapenie si však káva Etiopia Djimmah Jasmine schováva nakoniec. Tým je zaujímavá, nezvyčajne povzbudzujúca dochuť po jarabinovom víne. Proste záležitosť pre skutočných fajnšmekrov.
Stupeň praženia sme nastavili na RL60. Myslíme si totiž, že tomuto etiópskemu pokladu najviac patrí. Upražená káva si uchová svoju výnimočnú ovocnú chuť a nie je zbytočne horká. Acidita je ľahká a príjemná.
Káva Ethiopia Djimmah Jasmine – známa tiež pod kratším názvom Jimma Coffee – pochádza z regiónov Kaffa a Illubabor, miest s bohatou pestovateľskou históriou. Kávovníky rastú v nadmorskej výške okolo 1500–1800 m n. m. v tieni urastených stromov, ktoré ich chránia pred ostrými poludňajšími lúčmi. Zber kávových čerešní prebieha niekoľkokrát do roka, farmári tak trhajú iba plne vyzreté plody. Na váš stôl sa preto dostanú iba zrná vysokej kvality. Vďaka pestovaniu v prirodzených podmienkach a tradičnému spôsobu spracovania táto káva chuťou pripomína pôvodné divoké odrody.
- Druh kávy: Coffea Arabica
- Ethiopia Djimmah Jasmine, odroda Ethiopian Heirloom
- Stupeň praženia: 60 (stredné svetlé až stredné)
- Odporúčaná príprava: espresso , moka, french press, filter
Odporúčaná príprava espressa (single espresso):
- Vstup: 8,5 g mletej kávy
- Výstup: 30 ml (22-25 g)
- Čas: 25 sekúnd
- Teplota: 90 °C
- Tlak : 9 barov
- Chuťový profil: Veľmi bohatá ovocná chuť s tónmi kompótovaných jahôd a čučoriedok. Neobvyklá alkoholová dochuť po jarabinovom víne. Acidita je ľahká a príjemná.
Máte otázku ohľadom tohto produktu?
Zavolajte Oldřichovi Alebo zavolajte Oldřichovi +421 277 270 700