Zrnková káva

Zrnková káva strana 1 z 4

Neviete si rady?
Spýtajte sa Oldřicha

+421 277 270 700

obchod@bunacafe.sk

Oldřich Smítal
Kategórie
Filtrovanie Vyčistiť filter
Akčná cena

Celkom 63 produktov
Indonesia, RL50, 250g
Cena od 8,59 €
9,54 €
 
skladom (2 ks)
India, Cherry AA, RL40, 250g
Cena od 6,27 €
8,96 €
 
posledný kus skladom
Buna Espresso primavera 80%, 500g
Cena od 16,09 €
17,88 €
 
skladom (6 ks)
Peru, Tres Mosqueteros, RL60, 250g
Cena od 8,59 €
9,54 €
 
posledný kus skladom
Brazil, Cerrado Dulce, RL60, 250g
Cena od 8,33 €
9,25 €
 
skladom (4 ks)
Ethiopia, Djimmah Jasmine, RL60, 250g
Cena od 8,33 €
9,25 €
 
skladom (3 ks)
Ethiopia, Sidamo, RL60, 250g
Cena od 9,94 €
11,04 €
 
skladom (3 ks)
Ethiopia, Yirgacheffe, RL70, 250g
Cena od 7,73 €
11,04 €
 
skladom (3 ks)
Costa Rica, Tarrazu, RL60, 250g
Cena od 8,96 €
9,96 €
 
skladom (4 ks)
Peru, Tres Mosqueteros, RL60, 500g
Cena od 15,94 €
17,71 €
 
skladom (2 ks)
Ethiopia, Djimmah Jasmine, RL60, 500g
Cena od 15,56 €
17,29 €
 
skladom (2 ks)
Costa Rica, Tarrazu, RL60, 500g
Cena od 16,84 €
18,71 €
 
posledný kus skladom
Rwanda, Cyato, RL55, 1000g
Cena od 44,62 €
49,58 €
 
posledný kus skladom
Buna Espresso africano 100%, 6x500g
113,64 €
126,24 €
 
praženie 12. 05. 2025 o 14:00
  • zadarmo
  • -10 %
Buna Espresso dolcerico 100%, 6x500g
97,92 €
108,78 €
 
praženie 12. 05. 2025 o 14:00
  • zadarmo
  • -10 %
Buna Espresso ulderico 100%, 6x500g
107,76 €
119,76 €
 
dočasne vypredané
  • zadarmo
  • -10 %
Buna Espresso primavera 80%, 6x500g
96,54 €
107,28 €
 
praženie 12. 05. 2025 o 14:00
  • zadarmo
  • -10 %
Buna Espresso caterina 70%, 6x500g
96,54 €
107,28 €
 
praženie 12. 05. 2025 o 14:00
  • zadarmo
  • -10 %
Brazil, Cerrado Dulce, RL45, 6x500g
93,36 €
103,74 €
 
praženie 12. 05. 2025 o 14:00
  • zadarmo
  • -10 %
Brazil, Cerrado Dulce, RL50, 6x500g
93,36 €
103,74 €
 
praženie 12. 05. 2025 o 14:00
  • zadarmo
  • -10 %

Zrnková káva

Káva je našou vášňou a rovnako tak všetko, čo k nej patrí. Ponúkame vám iba čerstvo praženú zrnkovú kávu z našej pražiarne.

Práve spôsob praženia kávy a mletie čerstvej kávy tesne pred jej prípravou, sú tými rozhodujúcimi faktormi pre vytvorenie perfektnej šálky tej najlepšej kávy.

Čerstvo pražená káva je štandardom dnešnej doby, z ktorej by človek nemal zľavovať. Ponuka praženej kávy je však veľmi široká, ako si teda vybrať tú pravú, ktorá pohladí všetky vaše zmysly?

Ako si vybrať kávu?

Pre výber kávy je zásadný najmä spôsob jej praženia, pretože ten má najväčší vplyv na výsledný chuťový profil pripravenej šálky kávy. Aby sme vám výber uľahčili, našu kávu balíme tak, aby už podľa vrecka bolo zrejmé, o aké ide praženie.

Svetlo pražená káva = biele vrecko / Tmavo pražená káva = čierne vrecko

Na obale uvádzame aj stupeň praženia (RL = roast level) podľa ktorého je možné ešte konkrétnejšie spoznať, ako je káva upražená.

Pri voľbe kávy potom balansujeme medzi chuťou horkou, typickou pre tmavé praženie a chuťou kyslou (aciditnou), ktorá je zase dominantnejšia pri svetlo praženej káve. Na jednej strane môžeme objavovať chuť čokolády, orechov, mandlí či pečeného chleba a na strane druhej potom sviežu sladkokyslú chuť lekváru, malín, čučoriedok, mandariniek, grepov a pod. Chuťové profily jednotlivých káv sú definované na základe ochutnávok, najmä tzv. cupping.

Avšak to, do akej miery človek jednotlivé chute v káve vníma, záleží na jeho skúsenostiach s kávou a na tom, akú rozvinutú a vytrénovanú má senzoriku. Je to bezpochyby o skúšaní a ochutnávaní. Je to veľmi podobné ako pri víne. Najprv človek rozoznáva iba tak, či chutí alebo nechutí. Neskôr sa ale začne senzorika vyvíjať a môžeme identifikovať chuťové tóny presnejšie.

Chuť kávy však neovplyvňuje iba praženie, ale aj samotná voľba odrody kávových zŕn (arabica a canephora/robusta), ďalej metóda spracovania zelenej kávy (natural, washed, honey) a v konečnej fáze sa na chuťovom profile dramaticky prejavuje samotný spôsob prípravy kávy (espresso, filter, moka,...) a daný recept. Napríklad espresso z tmavého zrna odporúčame pripravovať inou receptúrou ako espresso zo svetlého zrna.

Viac o pražení a chuťových profiloch sa dozviete v našej sekcii Pražiareň.

Koho by zaujímalo viac informácií o káve a jej spracovaní a chcel by sa naučiť, ako správne pripraviť kvalitné espresso či cappuccino, neváhajte navštíviť naše kurzy. Radi sa s vami uvidíme a odovzdáme vám kus našich znalostí a zručností.

Sme tu pre vás, pripravení poradiť vám nielen s výberom kvalitnej kávy, ale aj na jej prípravu odporučiť vhodný kávovar a mlynček.

Viac
Čriepky zo života bunacafe
Vlastný showroom a pražiareň kávy.
Vyvíjame vlastnú elektroniku PID regulácie.
Ponúkame vlastný záručný a mimozáručný servis.
Máme bohaté know-how a radi sa podelíme.

Opravdu chcete pokračovat?