Lelit Bianca PL162T V3
Farebné prevedenie
-
skladom (10 a viac ks), ihneď k odberu / expedícii
-
doprava zadarmo
-
K tomuto produktu poskytujeme vlastný záručný a mimozáručný servis.
-
Tento produkt je možné zakúpiť vo zvýhodnenom sete.
Lelit Bianca je espresso kávovar s dvoma bojlermi, hlavou E61 a manuálnou reguláciou prietoku vody (flow control). Espresso kávovar pre baristov expertov, ktorí chcú experimentovať s každou šálkou espressa.
Model Lelit Bianca je vlajkovou loďou talianskeho výrobcu espresso kávovarov Lelit, ktorý vám dá plnú kontrolu nad extrakciou espressa.
Lelit Bianca nemá štandardnú mechanickú preinfúziu, ktorá je u tradičnej hlavy E61. S tlakom je možné pracovať buď pomocou dreveného pádla, alebo nastaviť preinfúziu a využiť funkciu low-flow prostredníctvom displeja. S kávovarom Lelit Bianca budete mať celý proces extrakcie plne vo svojich rukách.
Na získanie toho najlepšieho z každej kávy a stupňa praženia môže barista meniť maximálny tlak čerpadla až do výšky 12 barov, a to pomocou regulačnej skrutky. Nastavená hodnota ovplyvňuje preinfúziu aj správanie pádla.
Lelit Bianca je osadená drevenými doplnkami – madlá ventilov, pádlo, rukoväť páky aj nohy kávovaru sú vyrobené z orecha (walnut). Nohy sú tiež výškovo nastaviteľné a prispôsobia sa každému povrchu.
Páka (portafilter) má komerčný rozmer 58 mm, drevenú rukoväť a výpusť, ktorá zaistí perfektnú distribúciu kávy priamo do šálky.
Zásobník na vodu je uložený v nerezovom nosiči a môže byť zavesený na oboch bočných stenách alebo na zadnej stene, podľa toho, aký máte priestor a dispozíciu vášho interiéru.
Vďaka tlakomeru inštalovanému priamo do hlavy E61 máte k dispozícii presnú informáciu o tlaku počas extrakcie a môžete tak presne kontrolovať celý proces extrakcie.
Telo kávovaru je vyrobené z leštenej nereze AISI 304. Trysky sú samozrejme "cool touch", teda veľmi jednoduché na čistenie a nie sú na dotyk horúce.
Lelit Bianca je vybavená inteligentným riadením spotreby el. energie, ktorý umožňuje nastavenie režimu spánku, v ktorom je deaktivované nahrievanie pracovného (parného) bojlera. Espresso bojler v režime spánku drží teplotu 70 ° C a tým zaisťuje ohrev šálok asi na 80%. Po zapnutí je kávovar opäť nahriaty počas 10 minút.
Napojenie na vodovodný rad
Odporúčaný vstupný tlak je 2-3 bar, tlak by nemal prekročiť 5 bar. Ak je vyšší je nutné zníženie. Pripojenie je 1/4" redukovaná na 3/8", pribalená tlaková hadica 3/8"M - 3/8"M 1,8m
V balení nájdete toto príslušenstvo
- páka s dvojvýpusťou
- bezodná páka so sitkom 18/20 g
- filter (sitko) 1 porcia
- filter (sitko) 2 porcie
- slepý filter
- zmäkčovač vody
- Lelit tamper nerezový s hliníkovou rukoväťou
- plastová odmerka
- kefka na čistenie hlavy
- utierka mikrovlákno
- voliteľná tryska na paru
- vybavenie na pripojenie na vodu
- mriežka na espresso šálku
Ako na údržbu pákového kávovaru Lelit Bianca PL162T V3? Správna údržba pákového kávovaru vám zaistí tie najlepšie výsledky a zároveň prispeje k dlhej životnosti kávovaru.
Radi vám poradíme, ako sa o svoj kávovar Lelit Bianca PL162T V3 správne starať a akej údržbe venovať pozornosť.
Ako na údržbu pákového kávovaru?
Ako na spätný oplach pákového kávovaru?
Ako na odvápnenie pákového kávovaru?
Individuálne postupy vzhľadom na technické vybavenie kávovaru a ďalšie informácie nájdete v našom článku Ako na odvápnenie pákového kávovaru?
Predstavenie kávovaru Lelit Bianca PL162T
Profilovanie tlaku
Výukové video
Použitie Lelit zmäkčovača
Spätný oplach
Hlavné parametre produktu
E61 hlava
V 60. rokoch minulého storočia prišla na trh nová technológia, ktorá sa čoskoro stala jedným z najrozšírenejších princípov stabilizácie teploty vody pri extrakcii kávy. Hlava E61 je pripojená na okruh vody (bojler), voda v bojleri potom cirkuluje…
ViacHlava kávovaru – profesionálny rozmer (58 mm)
Aj domáce kávovary môžu disponovať profesionálnymi parametrami. Klasickým príkladom je práve profesionálny alebo komerčný rozmer hlavy kávovaru. Tento parameter je dôležitý nielen z dôvodu kompatibility baristického príslušenstva, ale aj z hľadiska…
Viac2 okruhy nezávislé - dvojbojler (dual boiler), 2 termobloky, 1 termoblok + 1 bojler
Kávovar, ktorý disponuje dvoma nezávislými okruhmi (dvojbojlerový), ponúka nielen maximálny komfort použitia, ale aj dokonalú kontrolu nad systémom a perfektnú tepelnú stabilitu. V kávovare sú dva oddelené okruhy/bojlery a každý má svoje vykurovacie…
ViacBojler
Bojler je nádoba s určitým objemom vody. Bojler môže byť nahrievaný aktívne vlastným vykurovacím telesom, alebo pasívne iným zdrojom tepla. Čím je väčší objem bojlera a presnejšia technológia regulácie teploty, tým je voda na prípravu espressa…
ViacTrojcestný ventil
Trojcestný ventil je veľmi dôležitý technický prvok vo vybavení kávovaru. Otvára/prepína medzi týmito cestami - zdroj horúcej vody na kávu, hlava kávovaru a odpad. Pri zapnutí výdaja kávy sa otvorí prívod vody do hlavy kávovaru, cesta do odpadu je…
ViacPID regulácia teploty s displejom
Na displeji je možné meniť nastavenú cieľovú teplotu. PID regulácia je jeden z najpoužívanejších algoritmov na presné riadenie regulovanej veličiny. Keďže vysvetlenie tohto algoritmu je zložitejšie a je hojne popísané v odborných literatúrach,…
ViacRotačné čerpadlo
Rotačné čerpadlo sa používa v profesionálnych kávovaroch a vo vyššej triede domácich kávovarov. Poháňa ho robustný elektromotor, a ako už názov napovedá, funguje na princípe rotácie. Priamo na čerpadle je možné pomocou skrutky (bypass) nastaviť…
ViacZásobník na vodu
Zásobníkom na vodu disponujú všetky domáce kávovary. Do zásobníka na vodu odporúčame vložiť vhodný filter na vodu (zmäkčovač). Zásobník na vodu odporúčame dôkladne vymývať v pravidelných intervaloch.Domáce kávovary s rotačným čerpadlom majú…
ViacPriame napojenie na vodu
Priame napojenie na vodu znamená, že kávovar môžete pripojiť na vodovodný rad. V prípade priameho napojenia kávovaru na vodu, odporúčame medzi zdroj vody a kávovar napojiť vhodný filter na vodu (zmäkčovač). Kávovary s možnosťou napojenia na rad…
ViacČas extrakcie, shot timer
Dôležitý parameter počas prípravy kávy je čas extrakcie, čiže doba kontaktu kávy s vodou. Všeobecne platí, že čas extrakcie u espressa sa pohybuje medzi 20 a 30 sekundami. Pri príprave espressa zo svetlejšie praženej kávy (nové trendy praženia) sa…
ViacProfilovanie tlaku - regulácia prietoku (flow control)
Ide o dostupnejší variant regulovania tlaku počas extrakcie a takto je možné vybaviť všetky kávovary s hlavou E61. Regulovanie prietoku vody do hlavy kávovaru ovplyvňuje tlak počas extrakcie. Funguje to tak, že čerpadlo dodáva do systému definovaný…
ViacMáte otázku ohľadom tohto produktu?
Zavolajte Oldřichovi Alebo zavolajte Oldřichovi +421 277 270 700