Upozorňujme zákazníkov, že všetky akcie organizujeme v súlade s vládnymi nariadeniami spojenými s nákazou COVID-19. Všetci účastníci sa musia na mieste preukázať dokladom o bezinfekčnosti (očkovanie, prekonaná choroba, PCR test).
Komplexné informácie v oblasti kávy, technológií a prípravy kávy.
Rozšírenie informácií základného školenia a získanie nových súvislostí v odbore kávy a technológií. Expertná úroveň.
- základné informácie o káve (surovine), jej spracovaní a pražení
- vplyv výberu kávy na prípravu kávy (espresso, alternatívne prípravy)
- definícia espressa
- technické spracovanie kávovarov, ako kávovar funguje
- rozdiely v technologickom vybavení
- ako vyberať kávovar
- ako vyberať mlynček
- vplyv výberu technológie na prípravu kávy
- príprava espressa (práca s mlynčekom a kávovarom)
- príprava cappuccina
- čistenie a údržba technológií
- úprava vody, ako pristupovať k vode
- Rozsah školenia: 4 hod.
- Cena školenia: 3900,- Kč
Cieľom školenia: Absolvent má rozšírené informácie o káve, vie vybrať praženú kávu a rozumie dôvodom rôznych chuťových prejavov pripravenej kávy. Rozumie princípu fungovania kávovaru (od zdroja vody, až po pripravenú kávu) a mlynčeka, podrobnejšie pozná jednotlivé technológie (systémy bojlerov, spôsoby regulácie teploty a tlaku) a ich vplyv na prípravu kávy. Vďaka týmto znalostiam nemá absolvent žiadny problém zorientovať sa na trhu domácich kávovarov a mlynčekov na prípravu espressa a prípadne vhodnú technológiu vybrať. Je schopný pripraviť správnu šálku espressa a nápojov odvodených od espressa, vrátane mliečnych nápojov. Absolvent má dôkladnú znalosť problematiky údržby a čistenia technológií vrátane informácií, ako vyhodnotiť tvrdosť vody, a tak vhodne údržbu nastaviť.
Na kurze je k dispozícii všetko baristické a technologické vybavenie, alebo si môžete priviezť vlastný kávovar a mlynček.
Usporiadateľ kurzu a školiteľ:
Ing. Oldřich Smítal
(IČ: 02131838, nie je platca DPH)
Výhody kávových kurzov v Buna café:
Mnohoročné multiodborové skúsenosti v oblasti kávy. Zaoberáme sa týmito oblasťami:
- predaj technológií (domáci aj komerčný segment)
- servis technológií všetkých značiek/výrobcov (domáci aj komerčný segment)
- údržba technológií (domáci aj komerčný segment)
- poradenstvo pri výbere technológií (kávovary, mlynčeky)
- príprava kávy, úprava vody
- praženie kávy
- školenia, kurzy
- vývoj a inštalácia PID regulácie do kávovarov
- sériové aj individuálne úpravy kávovarov
- výroba baristických pomôcok
Vďaka týmto komplexným skúsenostiam, môžeme ponúknuť tie najpodstatnejšie informácie naprieč všetkými oblasťami v odvetví kávy v rámci jedného školenia. Nemusíte týždne a mesiace prečítať diskusné fóra, ktoré nie sú vždy zdrojom faktických informácií - začiatočník ťažko rozozná fakty od osobných názorov a dojmov prispievateľov. Nemusíte sa zúčastniť troch alebo štyroch rôzne tematických školení, v rámci jedného kurzu vám ponúkame komplexný vhľad do odboru kávy.
Najmä vďaka bohatým skúsenostiam v oblasti opráv a servisu kávovarov, môžeme odporučiť, ako správne vyberať kávovary a mlynčeky, aké sú v technológiách rozdiely a všetko dostatočne technicky a prakticky vysvetliť a ukázať.
Počet účastníkov kurzu: maximálne 4 osoby
Máte otázku ohľadom tohto produktu?

Zavolajte Oldřichovi Alebo zavolajte Oldřichovi +421 277 270 700