Kenya, Konyu, RL50, 250g

Vlastná pražiareň

Vždy čerstvo upražená

Najbližšie praženie: 29. 04. 2024 o 14:00

Predpokladaná expedícia: 30. 04. 2024

Kávu pre vás štandardne pražíme každý pondelok a expedujeme nasledujúci utorok.

BUNA CAFÉ

Kenya, Konyu, RL50, 250g

12,90 €
10,75 € bez DPH
Nie je v predaji
  • dočasne vypredané

Božská zrnková káva z Kene pre skutočných fajnšmekrov. Arabika Kenya Konyu vyniká jemnou chuťou po ovocí a pravom karamele. Vždy 100% čerstvá a kvalitná.

Tešiť sa môžete na príjemné tóny šťavnatého zeleného jablka, horkej čokolády a pravého karamelu. Celý kávový rituál – od momentu, keď sa namletá káva prvýkrát zmieša s vodou, až po dopitie poslednej kvapky – sprevádza fantastická sladkastá vôňa. Príprava tejto skvelej kenskej kávy je jednoducho zážitok.

Aby sme káve ponechali jej zaujímavú autentickú chuť, ale súčasne ju priblížili čo najširšej skupine kávomilcov, zvolili sme stredný až stredne tmavý stupeň praženia RL50. Pripravený nápoj tak ponúka dokonalú kombináciu príjemnej horkosti a ľahkej prirodzenej acidity.

Táto káva pochádza z teplej rovníkovej oblasti zo samotného srdca Kene. Pestuje sa na veľmi úrodnej vulkanickej pôde v nadmorskej výške okolo 1700 m n. m., južne od svahov druhej najvyššej hory Afriky a národného parku Mount Kenya. To sú pre rast kávy úplne ideálne podmienky. Kávové čerešne tu majú dostatok času plne dozrieť a rozvinúť svoje najlepšie chuťové vlastnosti.

Zber kávy prebieha cez zimu, a to od novembra do januára. Tunajší drobní farmári zberajú ručne iba zrelé kávové plody, ktoré následne predávajú do miestnej spracovateľskej stanice. Tu sa kávové čerešne spracovávajú mokrou metódou – najskôr sa z plodu odstráni šupka a potom sa čerešne aj s dužinou fermentujú. V ďalšej fáze sú postupne premývané najmenej 24 hodín. Sušenie trvá až 10 dní; končí, keď vlhkosť zrna dosiahne 12 %.

TIP: Ak hľadáte skvelú kávu ako darček, zrnková káva z Kene bude zaručene trefou do čierneho. Keňa je považovaná za jedného z najvýznamnejších producentov kvalitnej zrnkovej kávy na svete.

  • Druh kávy: Coffea Arabica
  • Stupeň praženia: 50 (stredné až stredné tmavé)
  • Odporúčaná príprava: espresso, moka

Odporúčaná príprava espressa (double espresso, bezodná páka):

  • Vstup: 18 g mletej kávy
  • Výstup: 45 g (45 - 50 ml)
  • Čas: 38 sekúnd
  • Teplota: 92 °C
  • Tlak: 8 barov (v prípade možnosti regulácie tlaku odporúčame 3 bary do 8. - 12. sekundy, potom pozvoľné zvyšovanie tlaku)
  • Chuťový profil: Dokonale harmonická kombinácia ovocných tónov s dotykom karamelu a horkej čokolády. Príjemná horkosť a ľahká acidita.
  • región/oblasť: Kenya, Kirinyaga County
  • farma/farmár: veľa malých producentov (spolupracujúci drobní farmári), v priemere 1 hektár na rodinu
  • spracovanie: Washed (premytá)
  • nadmorská výška: 1600 - 1700 m

Stupnica praženia Buna café

Značka
BUNA CAFÉ
Druh kávy
arabika

Máte otázku ohľadom tohto produktu?

Oldřich Smítal

Zavolajte Oldřichovi Alebo zavolajte Oldřichovi +421 277 270 700

Alebo mu napíšte Napíšte

Čriepky zo života bunacafe
Vlastný showroom a pražiareň kávy.
Vyvíjame vlastnú elektroniku PID regulácie.
Ponúkame vlastný záručný a mimozáručný servis.
Máme bohaté know-how a radi sa podelíme.